Blogg, Företagande, Tips

För er som precis startat upp ett mikrobryggeri

Att starta upp ett mikrobryggeri kan vara en stor utmaning. Men det är också en väldigt rolig för de som är intresserade. Att själv få vara del i skapandet och bestämma smaker och nyanser i en öl är en dröm för många. Så samtidigt som det är mycket man måste orda med är det definitivt värt mödan.

Öl har en väldigt lång historia som har lett till den stora variation vi ser på marknaden idag. Och precis som med många andra fantastiska uppfinningar vet man inte exakt hur det gick till, men likväl är vi är glada att det hände.

Typer av öl

Har du kommit fram till vilken typ av öl du ska brygga? För det första finns mycket att välja mellan. Vill du brygga en överjäst, underjäst eller spontanjäst öl? Sen finns det kanske någon typ av öl du tycker extra mycket om kanske det blir just den. Eller också väljer du att experimentera med smakerna och se vart du hamnar.

Tappa inte fokus

Slutligen kanske det kommer att finnas hinder på vägen eller sånt som får dig att undra ”varför började jag?”Kom ihåg varför just du valde att starta upp ett mikrobryggeri! Vill du ha hjälp med snygga etiketter på dina flaskor ta en titt här.