Läs tidningar och böcker online

Tidningar och böcker förknippas lätt med papper. Det blir dock mer och mer populärt med digital läsning och även lyssning. Fördelen med de klassiska varianterna är att man håller i den faktiska varan, om det så är en bok eller en tidning. Det ger en viss äkthet och känsla. Nackdelen är att man inte alltid vill släpa med sig sina favoriter vart man än ska. Därför är det bra att den tekniska utveckligen har inspirerat företag till att utveckla digital läsning och lyssning i både mobil och dator. Fördelen är då att du har mycket mer att välja på och skifta mellen i en och samma enhet. Man får också fler möjligheter för mindre pengar.

Oavsett om du gillar att läsa digitalt eller inte är det ett smidigt alternativ som är värt att testa. Genom en enkel sökning på nätet får du upp en mängd olika tjänster med skilda utbud. Flera av dessa företag erbjuder dessutom obegränsad användning av både digital läsning och lyssning gratis i två veckor. Det gör att du kan testa tjänsten och se ifall du gillar den utan att betala en krona.

Olika digitala tjänster på nätet

Beroende på vad du gillar att läsa finns det flera alternativ som kan vara värda en prenumeration. Readly är en plattform som fokuserar på ett specifikt utbud, nämligen magasin och dagstidningar. Som läsare kan du då prenumerera på tjänsten och samtidigt få tillgång till flera kategorier både i Sverige och utomlands. Oavsett om du gillar mode, inredning, bilar, hus eller trädgård finns ett magasin för dig.

Storytel är en annan plattform som istället fokuserar på E-böcker. Här kan man prova att lyssna och läsa fritt i 14 dagar innan man tecknar en längre prenumeration. Det finns möjlighet att välja böcker efter humör och intresse. Storytel erbjuder bland annat böcker i kategorierna barn, lyrik, fakta, biografier, deckare, romaner och fantasy.

En annan tjänst är Ztory som fokuserar på barnböcker och tidningar. En app som riktar sig både till vuxna och barn. En digital läsning som kan göras med hela familjen. Kategorierna för magasin och böcker är flera. Det finns tidningar inom alla ämnen och områden samt barnböcker anpassade efter ålder. Ett bra alternativ för familjen som också går att testa gratis i 14 dagar.

Mer om digital läsning

Att läsa digitalt innebär att du både kan läsa via datorn, surfplattan och telefonen. Du kan nyttja tjänsten när du sitter hemma i soffan, på bussen eller i kontorets fikarum. Finns chans till en stund av stillhet är det perfekt att dra fram telefonen eller någon annan enhet för att fördriva tiden med digital läsning. Behöver du städa eller förflytta dig någonstans kan det vara svårt att läsa och då är det bra att man istället kan lyssna. Ljudböcker är ett bra komplement till radio och musik. Det tar dig in i en annan värld och får både städning och pendling att kännas roligare.

Digital läsning och lyssning passar verkligen vem som helst, oavsett ålder och kön.